понедељак, 29. јул 2013.

Kriva je duga

Vidite, kriva je duga.
Ne, nije zbog kojekakvih ljudi  homoseksualnost postala glavna tema ovodnevnih priča, niti je cilj države da ispravlja 'krive drine'. Još manje je kriv taj čovjek koji žudi za obnaženim čovjekom, ili žena čije je dijete za oca imalo majku, baš kao u seriji. Nikako nije zbog toga. 
Lijepo su nam rekli, još kad smo bili djeca, ''ako prođeš ispod duge promijenićeš pol'', eto zašto vam ulicama paradiraju tete sa pišama, i muškarci sa karminom. 
Kakva bolest? To je jednostavno mogućnost metamorfoze. Evoluiramo. Ha! 
Psihološki poremećaj je još manje dijagnoza. Znam ja da nervni završeTci imaju zlih planova, no je ovdje riječ o prostom prolazu. Jurili su dugu, stigli je i prošli.
      KrenuLA s jednog kraja pa je stigAO na drugi.
Eto, čak su i u divnoj drevnoj Grčkoj znali za 'tajnu'. Ma, oduvijek je tako, no se samo nekada manje a nekada više obrati pažnja. P A Ž NJ A! E, to žele i sa dugom i bez duge. Svi. Okoristiti se od nje na svaki mogući način, u ljudskoj je prirodi da tako funkcioniše.
Neko se rodi ispod duge valjda, pa ako krene na jednu stranu postaje ovakav, a ako pak krene na drugu postane ovakva. Konfuzno bude sve to, ali je tako.
Naučnici, filozofi, mađioničari, novinari, psiholozi, sociolozi, alapače, poslanici, homoseksualci, podrško, huligani, svi vi pričajte, ali znajte, kriva je duga. Djeci je tako rečeno, a ona nikad ne lažu.




2 коментара: